четвер, 9 лютого 2017 р.

шановні учасники проекту, пройдіть, будь ласка, опитування за посилання:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSczyp9ZvFUYkVOdyNdUB145F8V1UvYGvBdcqkcAKSezPV0Fjg/viewform

Для чого нас вивчати англійську мову?


Сьогодні без знання англійської мови прожити складно. Це мова міжнародного спілкування, торгівлі, нових технологій. З її допомогою ви зможете відкрити для себе нові знання, впевнено почувати себе в будь-якій ситуації, досягти більш значних кар’єрних успіхів. 
Вивчення англійської може стати не тільки дуже корисним, але й дійсно цікавим заняттям. У порівнянні з іншими мовами англійська мова має тенденцію до чіткості і стислості, а також в ній значно менше важких для вимови сполучень приголосних звуків і варіацій голосних.
Загальне число людей, що говорять англійською складає більше мільярда. Це приблизно кожен сьомий землянин. 

Подорожуючи місцями слави класиків
 

Франція —  держава на заході Європи, республіка, що межує з Бельгією, Люксембургом, Німеччиною, Швейцарією, Іспанією, Андоррою, Італією та Монако. Омивається Середземним морем та Атлантичним океаном.
Столиця і найбільше місто — Париж. 


Італія, Італійська Республіка — держава на півдні Європи, в Середземномор'ї. Займає Апеннінський півострів, Паданську рівнину, південні схили Альп, острови Сицилія, Сардинія тощо. На суходолі Італія межує з Францією на північному заході, зі Швейцарією й Австрією на півночі та Словенією на північному сході.

Угорщина — держава в Центральній. Межує зі Словаччиною на півночі, Україною — на північному сході (спільний кордон 105 км), Румунією — на південному сході, Сербією та Хорватією — на півдні, Словенією — на південному заході і Австрією — на заході.

США – Сполучені Штати Америки — федеративне об'єднання з 50 штатів: Аляски, Гаваїв, 48 штатів на території між Атлантичним і Тихим океанами і між Канадою і Мексикою та федерального (столичного) округу Колумбія

Джованні Бокаччо

Джованні Бокаччо – (червень або липень 1313 — 21 грудня 1375) — італійський письменник епохи Відродження, друг Франческо Петрарки. Один із перших гуманістів Відродження.  Автор книги новел «Декамерон» (1350—1353) та інших творів.
«Декамерон» — збірка зі ста новел італійського письменника Джованні Боккаччо.
За сюжетом цієї збірки 10 молодих флорентійців (7 жінок, 3 чоловіка) залишають охоплене чумою місто, оселяються на заміській віллі і протягом 10 днів розповідають цікаві і повчальні історії (всього їх 100), які широко відтворюють розмаїте повсякденне життя. «Декамерон» в перекладі з грецької — «десятиденник». Сюжети новел мандрівні, письменник творчо обробив міські анекдоти, античні сюжети і навіть арабські казки.

Рей Дуґлас Бредбері

Рей Дуґлас Бредбері – (22 серпня 1920— 5 червня 2012) — один із найвідоміших американських письменників-фантастів. На думку критиків, Бредбері є унікальним явищем в американській літературі.
Головна ідея творів Бредбері — гуманістична тема боротьби Добра зі Злом, Світла з Мороком, Знання із Варварством. Письменника глибоко тривожили машинізація і породжене нею надзвичайне поширення бездуховності в сучасному суспільстві, реальна небезпека ядерного апокаліпсису, проте він сповнений віри в силу людського розуму, в силу любові й доброго начала в людині.
 «451° за Фаренгейтом» - роман-антиутопія в жанрі наукової фантастики. Назва роману було обрано тому, що, нібито, при цій температурі самозаймається папір. Насправді папір самозаймається при температурі трохи вище 450 градусів, але за Цельсієм. За визнанням Бредбері, помилка була викликана тим, що при виборі назви він консультувався з фахівцем пожежної служби, який і сплутав температурні шкали.

Тамаш Ацел

Народився 16 грудня 1921. Угорський письменник, журналіст, в еміграції — викладач угорської та англійської літератури.
У 1957 – 1961 працював в Інституті соціально-політичних досліджень імені Імре Надя в Брюсселі.
З 1966– викладач Массачусетського університету, віце-президент ПЕН-клубу.
Його роман «Буря і сонце»  висвітлює життя Угорщини перших повоєнних років – період від лютневих днів 1945 року до серпня 1946 року. Після закінчення війни і ліквідації фашистського уряду Хорті перед угорським народом постало завдання величезної складності: відновити зруйновану економіку, забезпечити населення продуктами харчування, пустити в хід заводи і фабрики. Перед читачем розгортається складне оповідання з великою кількістю сюжетних ліній, які розкривають долі представників різних  класів, верств товариств та професій.

Огоре де Бальзак

Оноре де Бальзак – (20 травня 1799 – 18 серпня 1850) – французький письменник. Перший успіх до нього прийшов після написання «Психології шлюбу» (1829). Це було початком великої серії романів під загальною назвою «Людська комедія». Писав також оповідання.
 Основною темою твору «Гобсек» є влада грошей, а основним персонажем, навколо якого побудована фабула — лихвар Гобсек.

 Повість є багатоплановою. На поверхні розповідь про одруження Камілли де Гранльє, доньки віконтеси де Гранльє, з графом Ернестом де Ресто, інша тема — зображення жадоби, яку уособлює лихвар Жан-Естер де Гобсек, але, понад усе, це картина всього суспільства, в якому панують гроші. Дія відбувається в період Реставрації Бурбонів, приблизно у 1829. Аристократія на той час повернула собі положення втрачене під час Французької революції, але в суспільстві правили гроші. Багата буржуазія прагнула поріднитися із розореним дворянством, усе купувалося й продавалося. Саме поклоніння грошей виходить у романі на перший план.